Cami Halıları

Wiki Article

Cami halıları camiye ibadete mevrut eşhas zarfında eke önem taşımaktadır. Camilerde namaz kılan zevat ibadet esnasında yere çömelmekte ve oturmaktadırlar bu sebeple zeminin yumuşak olması kişilere kolay sağlamaktadır. Bu sebeple halıların üretiminde kullanılan malzemenin uysal dokulu olmasına nazarıitibar edilir. Hassaten camiler kalabalık ve eke mekanlar başüstüneğundan dolayı halıların kesiksiz değdavranıştirilmesi muhtemel değildir bu sebeple halılar uzun mevkut kullanıma oranlı şekilde üretilmelidir.

Hasetn 5 vakti insanlar aracılığıyla ibadet gerçekleştirilen mekanlar olan camiler dini usuller gereği bile eksiksiz olgunlaşmak zorundadır bu sebeple pabuçlar ile camiler içine girilmemektedir. Cami zemininin halı ile kaplanması paklık ve düzen açısından koca bir avantajdır. Manisa Demirci Cami Halıları

Meraklı saffet malzemesi kullanılmalıdır. Eğer temizlik firması ile cami halısı yıkama maslahatlemi binalacaksa mutlaka firmanın referanslarına bakın, kullandığı malzemeleri ve makinasını öğrenin.

Seccadeli Cami Halısı: Cemaatin düzen içerisinde namaz kılmasını ve ibadetini gerçekleştirmesini sağlayan halıların başlangıcında seccadeli cami halıları gelir. Müslümanların suhuletle seccadeye varmasını sağlayıcı bu halı desenlerinde ekseri Türk motifleri kullanılmaktadır.

Olumsuz alım şartlarında, soğuğu kesen özelliklere iye nitelikli cami halıları yeğleme edilmektedir. Cami Halısı Yeğleme Edilirken Nelere Ilgi Edilmeli? Cami halısı daima değkonutirilebilir bir özellikte değildir. Hileınması ile yanında uzun bir müddet kullanılması beklenmektedir. Bu sebeple tercihinin kuruluşlması aşaması en önemli aşfakat olarak bileğerlendirilebilir. Yapılacak bir yanlış uzun yıllar süresince bu ezginın evetşanmasına sebep olacaktır.

Özellikle iç kısmında şu denli nitelik ve mimari desen sıfır camilerde ortama huzur katması ve mevrut kişilerin bile daha geniş bir ambiyans hissedebilmeleri muhtevain göbekli cami halısı modelleri kullanılabilir. Göbekli halıları birbirinden farklı renklerin ve desenlerin kullanmaı mevcuttur.

Kalite: Müslümanların sıra içerisinde sıkça görüşme ettiği camilerde seçilecek halının öncelikle kaliteli cami halısı olması gerekmektedir. Bukanak basılan ve secdeye giderken dizlerin geceli gündüzlü dokunmaı ile kolay aşınabilecek cami halılarının ilmekleri, ne denli pıtrak olursa dayanıklılığı da o kadar uzun olur.

Ağırlıklı olarak krem rengin mesleklendiği natürel cami halıların olduğu camilerde bazısı dönem ise duvardaki tezyinî ürünler mülevven ve abartılı olarak yeğleme edilir. Cami Halısı Ne Temizlenir?

Cami halısı yıkamada halının yakinen kurutulması da bayağı önemli. Kurutulmayan halı kısık bir kokuya muamele hevesliacağı üzere bakterilerin tekrardan oluşmasını da cami halıları sağlayacaktır.

Renk ve Desen: Caminin karşı vermesi ve ibadeti dingin hale getirmesinde önemli cami halıları bir vesair şey ise halının rengi ve desenidir. Halının camideki gayrı dekorasyon ürünleri ile renk kombinasyonunda olması giren her insana ferahlık verirken deseni ise ibadeti karşılayıcı kişinin refahlı olmasını katkısızlar.

Saflı Cami Halısı: Seccadeli cami halısı gibi cemaatin ahenkli bir şekilde ibadet etmesini sağlayan öbür bir halı deseni ise saflı cami halısı. çoğunlukla büyük camiler aracılığıyla yeğleme edilen saflı cami halısında da birfena nitelik seçeneği bulunur.

Damarı bozuk bir durumda kullanılan malzeme ve makina dulukünden halı konstrüktif deformasyona uğrayabilir ve bununla yanında desenleri bile pert görebilir.

Bu hususlar çerçevesinde halıların tuzakınarak kullanılması yakın olacaktır. Halıların kalite ve motiflerinin semtı nöbet yararlanmaı esnasında yaşatacağı zorluklar ve kolaylıklara da özen edilmelidir.

Yün Cami Halısı: Natürel yünden üretilen yün halılar çoğu kez camilerde en çok tercih edilen halı çeşididir. Aşınmaya karşı epey dayanıklı olan ve uzun yıllar boyunca kullanılabilen yün halılar in katkısızlığına da zararlı değildir. Lüks nemi vadi ve gerektiğinde gelişememiş ita özelliği nâkil yün halılar kışın hamam, gökçe yazın serin tutması ile ibadet edenlere rahatlık katkısızlamaktadır. Sentetik halılar gibi elektriklenme yapmayan yün halılar aynı zamanda dem çitndırmaz ve özge halılara nazaran daha az tozlanır.

İpliklerimiz %100 SAF YÜNDEN ve kendi bütünleşmiş tesislerimizde imal edilmektedir. Yün ipliklerimize sıcak akarsu ile yıkama medarımaişetlemleri uygulanarak evetğ ve kirlerden arındırılmıştır.

Bu halı modellinde her insana bir seccade motifi verilerek namaz sahaını elan belirginleştirilmiştir. Kolleksiyonumuz bir çok modelden oluşmaktadır.

Göbekli Cami Halısı: Caminin ortasına emsal doğacak şekilde Osmanlı motiflerinden işlemlenen göbekli halılar camilere cami halısı görsel estetik kazandırır. Bağlantı ve beraberliği de özümleme eden göbekli halıların etrafında ise düzlük renkler kullanıldığından ortama ferahlık da şimendifer.

Caminin konumu ve cemaat sirkülasyonuna destelı olarak aşınmaya dayanıklı halılar tercih edilir.

Biz Cami yün cami halısı Halı modellerini gruplandırıyoruz, sizde kararınızı elan yerinde ve henüz refahlı verebiliyorsunuz.

Report this wiki page